RETOUREN EN KLACHTEN

RETOUREN EN KLACHTEN

Bij Rebuild Nutrition staat klanttevredenheid hoog in het vaandel, en we begrijpen dat er soms redenen kunnen zijn om producten te retourneren. Hier is ons retourneringsbeleid:

Herroepingstermijn: Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen de tijd om ons op de hoogte te stellen als u een product wilt retourneren. Gelieve dit te doen via de mail naar info@rebuildbodyplan.com. U kunt ons retourformulier downloaden en printen om dit proces te starten.

DOWNLOAD HIER ONS RETOURFORMULIER

Retourzendingen: Als u heeft aangegeven dat u een product wilt retourneren, dient u ervoor te zorgen dat de producten binnen 14 dagen na uw melding daadwerkelijk aan ons zijn teruggestuurd.

Hygiënische producten: Voor producten waar hygiëne een essentiële rol speelt, zoals tabletten, capsules, poeders, dranken, crèmes, oliën en andere verzegelde producten, kunnen wij deze alleen accepteren indien ze ongeopend zijn en in ongeschonden staat verkeren, met de verzegeling intact. Als u producten heeft gebruikt en ze daardoor zijn beschadigd, kunnen we mogelijk kosten in rekening brengen.

Terugbetaling: Het aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de herroeping, aan u terugbetaald.

Veiligheidsverpakking: Artikelen waarvan de veiligheidsverpakking is verbroken, kunnen niet worden geretourneerd zonder voorafgaand contact met onze klantenservice. Neem hiervoor contact met ons op via info@rebuildbodyplan.com.

Bij Rebuild Nutrition streven we ernaar om uw retourneringsproces zo soepel en transparant mogelijk te maken. We waarderen uw vertrouwen in onze producten en diensten. Mocht u nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij het retourneren van een product, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice via info@rebuildbodyplan.com. Wij staan altijd voor u klaar om u te assisteren.

Onze gegevens:

Rebuild Body Plan
Bredaseweg 106-C
4902 NS Oosterhout
Nederland

Email: info@rebuildbodyplan.com

Na ontvangst van je klacht ontvang je van ons een bevestiging hiervan.

Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hiervan meteen op de hoogte stellen.

Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kun je altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar Rebuild Body Plan bij is  aangesloten.  Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).